Portabilitatea numerelor de telefon  



Vorbeam zilele trecute despre posibilitatea de a pastra numarul de telefon cu toate ca migrezi catre alta retea de telefonie mobila. Inca o data spun ca ideea este foarte buna si azi am vazut ca lucrurile s-au miscat foarte repede, s-a lansat site-ul portabilitate.ro, iar pe acesta se pot gasi solutii la nelamuririle care exista cu privire la aceasta schimbare.
Mie mi se pare destul de simplu, deci:
- pentru că numerele nu vor mai putea fi asociate unei anumite reţele, companiile de telefonie au obligaţia de a asigura informarea utilizatorilor cu privire la reţeaua în care se află un anumit număr şi la tarifele percepute pentru apelurile către numărul respectiv.
- informaţiile vor fi puse la dispoziţie gratuit de către fiecare operator, prin:
• serviciul de relaţii cu clienţii disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână
• publicarea pe pagina de internet
• alte mijloace de informare (de exemplu, prin SMS)
- ANC a impus furnizorilor care practică tarife diferite în funcţie de reţeaua de destinaţie a apelului obligaţia de a transmite un ton distinctiv, prin care utilizatorii să fie avertizaţi că apelul respectiv este terminat în altă reţea decât cea în care este originat apelul.

Daca vrei sa fi anuntat cand apar articole noi pe blog aboneaza-te la feed rss(daca nu stii ce inseamna feed rss intra aici). Daca nu dispui de acest serviciu te poti abona prin e-mail si astfel vei primi ultimele articole de pe blog sub forma de e-mailuri.

AddThis Social Bookmark Button

0 comentarii

Trimiteți un comentariu
Poker online Romania - invata sa joci poker pe Internet. Pe bani reali sau virtuali.