Tarifele taxiurilor  

Tarife plafon la taxi
DECIZIE Consiliul General al Capitalei a decis ca, incepand cu 1 martie, tarifele practicate de taximetristii din oras vor fi de cel mult 3,5 lei/km in timpul zilei. Tariful de noapte va fi cu maximum 50% mai mare decat cel de zi. Totodata, conform unui proiect de hotarare, municipalitatea a decis reducerea numarului de licente de taxi, de la 10.000 in prezent, la 8.500. Decizia a fost luata in urma unui studiu care arata ca in capitala sunt mai multe taxiuri decat este necesar si ca unii taximetristi au tarife exagerate.
Sursa: Compact


Ieri stateam pe la Gara de Nord asteptand autobuzul. Si neavand ce face studiam tarifele taxiurilor parcate in fata garii. Stiaam de preturile piperate pe care le practica soferii de acolo, dar ma gandeam ca poate s-a mai schimbat ceva.
La un moment dat mi-a atras atentia un Logan galben care a parcat furios in locul cu cel mai mare vad. Parea un tatic al taximetristilor. S-a dat jos din masina si a inceput sa-si stearga ochelarii de soare. I-a sters vreo 5 minute de am crezut ca din negrii ii face albi. Oricum erau niste fake-uri la 20 de ron. Dar sa revenim la tarif, omul era particular si avea tariful de 7,89 ron/km. Cand am vazut tariful eram sigur ca o sa stea vreo 2 ore pana gaseste un 'fraier' care nu se va uita la tarif. Dar surpriza, in nici 10 minute s-a urcat un batranel cu un buchet de flori in mana, parea grabit. Inca o data graba strica traba. Nici nu vreau sa ma gandesc in ce cartier mergea si daca a avut bani sa plateasca taxiul.
Oare taximetristul respectiv se va conforma?
Cu siguranta ca nu.

Daca vrei sa fi anuntat cand apar articole noi pe blog aboneaza-te la feed rss(daca nu stii ce inseamna feed rss intra aici). Daca nu dispui de acest serviciu te poti abona prin e-mail si astfel vei primi ultimele articole de pe blog sub forma de e-mailuri.

AddThis Social Bookmark Button

0 comentarii

Trimiteți un comentariu
Poker online Romania - invata sa joci poker pe Internet. Pe bani reali sau virtuali.