Casa Fallingwater  


Fallingwater este, probabil, cea mai faimoasa casa din intreaga lume, avand mii de vizitatori in fiecare an. Prezinta o atractie prin amplasarea pitoreasca, dar cel mai important lucru il constituie reputatia ei.
Cand a vazut pentru prima data zona, marele arhitect Frank Lloyd Wright a fost impresionat de sunetul puternic al cascadei, vitalitatea padurii tinere si asezarea dramatica a stancilor si a pietrelor. Arhitectul a patruns mult mai adanc acest peisaj si a inteles ca oamenii sunt creati de natura.
Desi casa Fallingwater are foarte multe ferestre, multe intrari si iesiri, pereti ancorati in stanca, ranforsari moderne, terase din beton care planeaza in spatiu - inauntru te simti ca intr-o pestera, protejat de dealul din spatele tau si atentia este atrasa spre exterior, tavanele fiind foarte joase. Intimitatea si sociabilitatea, confortul si aventura unei iesiri de sezon se gasesc aici la Fallingwater.
Fallingwater poate fi inteleasa ca una dintre cele mai mari critici aduse arhitecturii moderne, in acelasi timp fiind una dintre cele mai bune creatii ale acestei arhitecturi, lasandu-ne sa vedem spatiu si locuinta in locuri total noi, dar sunt in acelasi timp antice, cumva asemanandu-se cu natura noastra umana
Aceasta casa a deschis o noua era in arhitectura americana si probabil in arhitectura universala.

AddThis Social Bookmark Button

0 comentarii

Trimiteți un comentariu
Poker online Romania - invata sa joci poker pe Internet. Pe bani reali sau virtuali.